top of page
Over

BREDERODE BIER

De kwaliteitsbieren van Brederode Bier worden geleverd in ambachtelijk geproduceerde houten geschenkverpakkingen. Een deel van het assortiment geschenkverpakkingen wordt in sociale werkvoorzieningen gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Geef een cadeau met een verantwoord verhaal. Handgemaakt door trotse makers.

BB_logo_hero_black.png
Anchor 1
Middeleeuwen

In de Middeleeuwen was bier al populair, omdat het voedzaam en lekker was en omdat het schoner was dan het meeste water. Het brouwen van bier was, evenals het bakken van brood, oorspronkelijk een onderdeel van het huishouden. In de 14e eeuw wordt het bierbrouwen een beroep en ontstond er in veel steden een bloeiende brouwindustrie. Een van de grootste bierbrouwerssteden was Haarlem. 

Heerlijkheid Brederode

Vlakbij Haarlem kunt u de Middeleeuwen herleven door een bezoek te brengen aan de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid.

 

Brederode Bier

De ambachtelijk gebrouwen bieren van Brederode Bier zijn eigentijds, maar geïnspireerd door het verleden. Rijk van smaak en vol van karakter. Speciaalbieren met vakmanschap gebrouwen met de beste ingrediënten.

BREDERODE

Heerlijkheid

De heerlijkheid Brederode is het stamland van het huis Brederode. De naam Brederode verwijst naar een stuk bosgrond (Brede Roede) dat gerooid werd, waarop het kasteel Brederode is gebouwd. 

Het Kasteel Brederode bij Santpoort werd gebouwd tussen 1282 en ca. 1292 in opdracht van Willem I van Brederode. In 1351 werd het kasteel veroverd door Gijsbrecht II van Nijenrode na een belegering waarbij het grootste deel van het fort werd verwoest. Het kasteel werd gesloopt en midden 14e eeuw weer opgebouwd, om (waarschijnlijk) in 1426 opnieuw te worden verwoest en in 1461 gedeeltelijk te worden hersteld, waarna het in 1573 door Spaanse soldaten werd geplunderd en in brand gestoken. Sindsdien is het een ruïne. De ruïne raakte geheel bedolven onder het stuifzand van de Kennemerduinen en lag eeuwen onder het zand. In de 19de eeuw is het kasteel weer uitgegraven en gerestaureerd.

 

De Ruïne van Brederode, een rijksmonument, is vanaf 1 maart tot 1 november geopend: woensdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Velserenderlaan 2, 2082 LA Santpoort-Zuid

Anchor 3
Brederode Bier

PARTNERS

BB_Partner_GemaaktMetTrots.jpg
Cadeaus met een missie
BB_Partner_AH-Bouwens.jpg
AH Bouwens
BB_Partner_BB-Velsen.jpg
BB Velsen
BB_Partner_Gall&Gall.jpg
Gall & Gall
BB_Partner_Berging-Brouwerij.jpg

Brouwerij Berging

BB_Partner_Korenmolen.jpg
Korenmolen de Leeuw
bottom of page